Sikkerheden i forbindelse med offentlig adgang har nu højeste prioritet

Stilladsbranchen oplever en stigende efterspørgsel efter trapper med bedre adgang på grund af de ændrede sundheds- og sikkerhedsregler. På byggepladser, hvor der hyppigt fortages inspektioner og ved nødsituationer, er det ikke længere tilstrækkeligt med en smal stilladstrappe. Der skal derimod være en trappe med bred adgang, som er konstrueret i henhold til de højeste standarder. Dagfinn Mundal, Country Manager hos HAKI AS, forklarer, hvorfor der er behov for trapper med større adgang, og fremhæver de mange fordele, disse løsninger tilbyder.

Covid-19-pandemien har ændret forholdene i mange brancher. Som bekendt undgås smittespredning primært ved at holde afstand, og mange virksomheder over hele verden indfører nu nye foranstaltninger for at sikre, at folk kan arbejde sikkert og holde afstand.

På grund af de nye sikkerhedskrav vil interessen for produkter, der gør det muligt at holde afstand, stige kraftigt. Men når man ser bort fra Covid-19, er det vigtigt at huske, at de eksisterende sundheds- og sikkerhedsregler tilsiger, at der skal være en sikker nødudgang samt bedre tilgængelig adgang på byggepladser, ved bygning af vejanlæg samt på olie- og gasanlæg. Eftersom traditionelle stilladser ikke længere lever op til sikkerhedskravene, leder virksomhederne efter andre løsninger, der muliggør midlertidig adgang og udgang.

Den tilbagevendende efterspørgsel efter trapper med bedre adgang skyldes den daglige trussel mod sundheden og sikkerheden på byggepladsen. Disse risici kan f.eks. være glide, snuble, fald fra stor højde og for mange personer, der er for tæt på hinanden, og i denne forbindelse er HAKI publikum trappetårn (PAS) praktiske. Når publikum trappen forsynes med beklædningen og udstyres med børnesikre gelændere og solide trappetrin, beskytter de brugerne. Et sikkert, robust og avanceret værn mod fysiske farer.

Ud over at reducere sandsynligheden for faldulykker, er det også muligt at undgå for mange mennesker på ét sted, hvilket er særligt vigtigt, når man skal styre gående trafik.

Sigurd Andre Maraas fra Kværner, en førende leverandør af ingeniør-, indkøbs- og konstruktionstjenester (EPC), siger om effektiviteten af ​​et trappetårn:

HAKIs officielt godkendte trappetårn satte en ny standard for adgang hos os på Kværner Stord. Vi brugte det for første gang på Johan Sverdrups LQ-modul K2JV. Endelig fik vi et trappetårn, der var let at håndtere en redningsflåde i, behageligt at bruge som fodgænger, dimensioneret til at evakuere et stort antal mennesker, og det opfylder vores krav til god HSSE. Det er nu vores foretrukne trappetårn.

Publikum trappetårne (PAS) som dem, HAKI tilbyder, efterspørges i stigende grad. Med en trappebredde på op til 2,5 m og en belastningskapacitet på op til 7,5 kN/m² er trappen ideel på steder, hvor der kan forekomme meget gående trafik. Med hensyn til at holde afstand lever løsningen op til kravene, da publikum trappetårnet (PAS) har ind- og udgange, der gør det muligt at ensrette den gående trafik.

Med hensyn til anvendelsesmulighederne er denne type trapper velegnede til alle slags industriprojekter. Løsningen er også ideel til projekter med meget trafik, f.eks. jernbaner, skoler eller indkøbscentre, hvor der kræves midlertidige nødudgange af hensyn til sikkerheden og for at sikre, at civillivet forstyrres mindst muligt. I disse situationer præciserer sundheds- og sikkerhedsreglerne, at trappetårne er bedre end små stilladstrapper, da sidstnævnte ikke har kapacitet til at evakuere et tilstrækkeligt stort antal personer. HAKIs publikum trappetårn (PAS) har plads til 36 personer ad gangen, og stålstrukturen er konstrueret på en måde, der gør, at det ikke er risiko for at konstruktionen løsner sig. Publikum trappetårn (PAS), som er robust og kendetegnet ved dens minimalistiske skandinaviske konstruktion, det sikre valg, når det gælder om at skabe midlertidige adgangsløsninger på anlægsområdet.

Skiftet til trappetårne er en stor forandring for de forskellige brancher, især fordi det har været kutyme at bruge traditionelle stilladser. For at leve op til reglerne er det dog nødvendigt at tage nye teknologier i brug. For øjeblikket er ældre løsninger ikke tilstrækkelige, når der skal skabes sikre ind- og udgange, da de ikke effektivt kan klare den belastning, der er i forbindelse med et projekt. Man skal også tænke på, at hvis der kommer en anden bølge med coronavirus, er der stærkt brug for produkter, der gør det muligt at holde afstand. Derfor kan det altid betale sig at være på forkant med udviklingen og foregribe problemerne, da det kan være forskellen på en sikker og en usikker byggeplads.

Lær mere om HAKI PAS