Opførelse af badeanlægget Tøyenbadet i Oslo

Det gamle Tøyenbadet i Oslo er blevet revet ned, og opførelsen af et helt nyt svømmeanlæg er nu i fuld gang - og HAKI er blevet valgt som hovedleverandør af understøtning og stilladser sammen med vores kunde MB Stillas. Tøyenbadet bliver byens største svømmefacilitet og kommer til at bestå af både en indendørs- og udendørspool samt en multihal. Med fire indendørs bassiner og et stort udendørs svømmeanlæg bliver det et fantastisk sted til både uddannelse og leg.

Highlights_DA.jpg

HAKI Universal understøtter det unikke trætag

En vigtig del af dette arkitektonisk spektakulære projekt er konstruktionen af det dramatiske indre tag, som består af limtræ (glulam), hvor HAKI leverer en komplet støtteløsning. Limtrætaget er bygget på stedet, hvilket betyder, at det skal understøttes med HAKI Universal, indtil det er tørret og er selvbærende. Da taget vejer flere hundrede tons, skulle planlægningen af understøtningen være præcis og krævede et tæt samarbejde for at nå frem til den bedste løsning.

Vi har haft fordel af at kunne levere digitaliserede koncepter ved hjælp af HAKI Building Information Modelling (BIM). Takket være BIM kunne vi være tilpasningsdygtige og have mulighed for hurtigt at finde frem til forskellige løsninger. Normalt bygger vi modulære stilladser og skræddersyede adgangsløsninger, så at bygge en afstivningsløsning med HAKI Universalstilladser til at bære et tag af denne størrelse og vægt er en spændende udfordring for os, siger Dagfinn Mundal, Country Manager hos HAKI Norge.

Samarbejde, kommunikation og fleksibilitet har været succesfaktorer i salgs- og planlægningsprocessen.

Vi har været i tæt kontakt med vores kunde MB Stillas, da der kan ske ændringer i planlægnings- og byggeprocessen. Det er vigtigt at holde sig ajour med ændringer på byggepladsen for at sikre, at de betingelser, man har for planlægning og levering, er korrekte. Samarbejdet og kommunikationen med MB Stillas har været rigtig god, siger Patrik Lennartsson, projektingeniør hos HAKI.

Godt partnerskab giver gode resultater


Ud over vores kunde MB Stillas har HAKI's team arbejdet sammen med flere partnere på dette projekt, herunder Woodcon, en førende norsk leverandør af store trækonstruktioner, som har stået for levering og montering af limtræstaget.

At være involveret fra starten har gjort planlægningsprocessen lettere, hvilket i sidste ende kan spare tid, materialer og penge. Det gælder også for produktion og leverancer. Det er vigtigt at have de rigtige forudsætninger for at lave de rigtige beregninger og kunne opdele projektet i logiske faser. Et projekt som Tøyenbadet kræver mange materialer, og planlægningen af indkøbene skal være omhyggelig. Når man er på forkant med produktionen, er det lettere at optimere transporten, hvilket er til gavn både for miljøet og omkostningerne, siger Patrik.

Kristian Borud, administrerende direktør for MB Stillas, kommenterer samarbejdet:

HAKI har været en afgørende partner, når det gælder om at præsentere de bedste løsninger for vores kunder. Gennem et tæt trepartssamarbejde med HAKI og AF Gruppen er vi kommet frem til gode og omkostningseffektive løsninger. Vores BIM-ingeniører har arbejdet tæt sammen med virksomhederne, hvilket har givet os ro i sindet, når det gælder HSE (sundhed, sikkerhed, miljø), kvalitet, løsninger og økonomi.

AF Gruppen, den tredjestørste bygge- og anlægskoncern i Norge, er hovedentreprenør på det nye Tøyenbadet. Som en del af dette prestigefyldte projekt har de oprettet et nyt besøgscenter på stedet for at tilskynde unge mennesker til at vælge en karriere i byggebranchen.

Det nye Tøyenbadet forventes at stå færdigt i 2024.

Toyenbadet färdigt.jpg

Billede: Asplan Viak