Brosystem til færgeterminalen i Helsingborg

Når det gjaldt levering af midlertidige adgangsløsninger til en række af opgaver på en travl færgeterminal, der forbinder Helsingborg, Sverige og Helsingør, Danmark, var HAKI i stand til at acceptere og klare udfordringen. Denne populære færgerute, der krydser Øresundsstrædet, bruges meget af svenske og danske statsborgere og besøgende.

Muliggør en sikker, offentlig adgangsvej

Da tiden var essensen for dette projekt, var det afgørende for kunden, stilladsentreprenør Sydställningar, at vælge et firma, de kunne stole på. Ved at kunne tilbyde den bedste tekniske løsning på markedet sammen med en sofistikeret stilladsstruktur var HAKI godt rustet til at levere en sikker, solid broløsning, der kunne forstærke de to 18 meter hængebroer. Designet ville muliggøre en sikker, offentlig adgangsvej for beboerne og færgerejsende, mellem et nyt distrikt kaldet Ocean Hamnen og havnens indgang til Helsingborg.

Konceptet og løsningen blev præsenteret for PEAB af HAKIs seniortekniske salgsingeniør Dennis Ragnar, som beregnede og bød på projektet i samarbejde med Sydställningar Daniel Nilsson.

Holde forstyrrelser på et minimum

For at sikre en sikker adgang blev HAKIs markedsførende midlertidige Brosystem (HBS) med Publikums Adgangstrapper (PAS) som valgt. HAKI Bridge System er perfekt til at skabe overgange og gangveje på både små og store infrastrukturprojekter. Systemet er designet i overensstemmelse med førende britiske og europæiske standarder og kan håndtere imponerende belastninger på op til 7,5 kN / m2; og på samme måde kan HAKI’s Publikum Trappesystem (PAS).  Systemet kan bygges på en måde, der bedst afspejler kravene til ethvert projekt ved hjælp af udrulning, kran eller bygget in-situ, og kan udføres hurtigt og sikkert for at holde forstyrrelser på et minimum. En del af Universal-serien, HAKI’s understøtningssstillads TRIPOD blev også implementeret for at aflaste belastningen på de permanente strukturer.

HAKI leverede fuld teknisk support til dette projekt. Vi krævede et højt ydende midlertidigt brosystem, der kunne levere på kvalitet, ydeevne og vigtigst af alt, sikkerhed. Vi var i stand til at imødekomme disse høje krav ved at vælge HAKI HBS, der spillede en væsentlig rolle i den vellykkede levering af dette tidsfølsomme projekt.

– Daniel Nilsson, Projektchef Sydställningar

Kan holde flere år

HAKI Bridge Systemet vil være in-situ i op til et år, indtil den permanente bro er færdig. HAKIs løsning kan holde flere år, afhængig af de gående og med rutinekontrol, der udføres i hele projektets levetid.

Med tilstedeværelsen af HAKIs midlertidige adgangsløsninger HBS og PAS, der giver sikker adgang til og fra Helsingborg-terminalen, er beboere og rejsende i stand til at bevæge sig frit og sikkert mellem havnen og det voksende distrikt Ocean Hamnen; dette hjælper til minimal forstyrrelse af færgerne, der opretholder vigtige forbindelser mellem Sverige og dens nabo, Danmark.