HAKI har opkøbt britiske Vertemax

HAKI AB, et selskab i Midway Holding Group, Malmø, Sverige, har opkøbt den britiske virksomhed Vertemax, som på fremragende vis supplerer HAKI ved at levere løsninger til arbejde i højden. Vertemax' omsætning er steget kraftigt i de seneste år og beløb sig til ca. 180 mio. svenske kroner i 2020.

Vi har været i kontakt med Vertemax i lang tid, og det er meget tilfredsstillende, at vi har været i stand til at nå frem til en aftale under de nuværende omstændigheder. Vertemax har en stærk produktportefølje, der passer godt ind i de globale tendenser i form af strengere lovgivning om arbejdssikkerhed og imødekommer den øgede efterspørgsel efter faldsikring og beskyttelsesskærme.

- Thomas Schüller, HAKI's administrerende direktør

Vertemax designer, udvikler og markedsfører sikkerhedsprodukter til arbejdsområder og adgangsløsninger. Virksomhedens største marked er Storbritannien, hvor London er det vigtigste fokus for nye byggeprojekter. I de seneste år har de oplevet en stærk vækst i Canada. Deres salgskontor i Bratislava, Slovakiet, blev for nylig åbnet for at dække det østeuropæiske marked.

Vi ser frem til at blive en del af Midway Holding-koncernen. Vi ser det som et strategisk vigtigt skridt for os for at kunne skabe mere værdi for vores kunder. Med vores konsoliderede kompetencer og ressourcer er vi overbevist om, at vi vil generere en stærkere platform for fremtidig vækst.

- Gary Taylor, stifter og CEO for Vertemax

Vi ser fremragende muligheder for synergier mellem Vertemax og HAKI, herunder udvikling af vores fælles markeder sammen og fælles udnyttelse af vores logistiske kapacitet. På lang sigt skaber overtagelsen muligheder for os til at deltage i konsolideringen af et fragmenteret nichemarked.

- Thomas Schüller

Overtagelsen styrker også mulighederne for organisk vækst ved at kunne tilbyde Vertemax' produkter til HAKI's kunder i Skandinavien og HAKI's produkter til Vertemax' kunder i Storbritannien og Østeuropa ved at markedsføre vores tilbud.

Vertemax blev grundlagt i 2010 og har i dag ca. 35 medarbejdere. Virksomheden har hovedkvarter i Aylesham i den sydøstlige del af Storbritannien, samt en udviklingsafdeling i det tilstødende Canterbury. Salgskontorer er placeret i Toronto, Canada, og Bratislava, Slovakiet.

 

For yderligere oplysninger, kontakt:
Thomas Schüller
CEO, HAKI AB