HAKI digitaliserer byggeprojekter gennem laserteknik

HAKI fortsætter med at udvikle sine digitale tilbud. Nu lanceres muligheden for at scanne bygninger ind ved hjælp af en Trimble X7 3D laserscanner. Systemet er let at integreret med designværktøjet HAKI Building Information Modeling (BIM), som gør det hurtigt og enkelt at oprette og importere detaljerede 3D-modeller samt tegninger over komplekse projekter.

HAKI har markedets mest fleksible og holdbare stilladssystem.Tilbyder avancerede løsninger til planlægning og gennemførelse af projekter. En af de mest efterspurgte funktioner er muligheden for  hurtigt at kunne finde præcise digitale tegninger frem, især for ældre bygninger, hvor dette ofte mangler.

Med Trimble X7 3D laserscanneren oprettes 3D-tegninger, som er op til 99,9 procent nøjagtige og problemfrit kan integreres med designværktøjet HAKI BIM.

Netop integrationen med vores designværktøj åbner nye muligheder. For det handler ikke kun om hurtigt at kunne finde præcise 3D-tegninger frem, men også om at kunne håndtere dem på en smidig måde i projektet. Nu findes alt i en og samme løsning, og vi er stolte over at være de første i branchen, der har implementeret denne type løsning. Gennem teknikken kan komplekse projekter blive mere effektive, både med hensyn til tid og omkostninger, siger Thomas Schüller, administrerende direktør for HAKI.

Implementeringen af Trimble X7 3D laserscanneren er blevet testet grundigt i tidligere HAKI-projekter, inden det nu bliver bredt tilgængeligt. Kristian Borud, daglig leder hos Mylift og Borud Stillas AS i Norge, var en af de første til at afprøve den nye løsning.

Resultatet var imponerende, og selve scanningen var forbavsende enkel. Det er et virkelig godt værktøj for os, når det gælder design og visualisering for vores kunder. For vores vedkommende handler det også om at kvalitetssikre, så vi giver den rigtige pris, hvilket gør det yderst aktuelt at anvende dette produkt allerede i tilbudsfasen, siger Kristian Borud.

Hele 54 procent af entreprenørvirksomheder angiver, at de har et stort behov for digitale tegninger. Kristian Borud er enig i, at digitale løsninger er noget, der efterspørges i stigende grad.

Vi er kommet langt, når det handler om 3D-tegninger af stilladser og bruger det aktivt i alle de af vores projekter, hvor der findes en original tegning. Når der ikke findes en original tegning, er det en stor fordel for os at anvende de nye løsninger fra HAKI, afslutter Kristian Borud.

 

Om Trimble X7 3D laserscanner:

  • Trimble X7 har en indbygget IMU, der registrerer, når scanneren bevæger sig, samt en software, der kobler punktskyerne sammen undervejs – hvilket er en af anledningerne til, at den sparer kundens tid og sikrer et godt resultat. Softwaren Trimble Perspective er meget enkel at anvende og kræver kun få forkundskaber.
  • X7 er selvjusterende, således at brugeren kan scanne projektet med et enkelt tryk på en knap på scanneren. Det er også den første 3D-laserscanner, der kalibrerer sig selv undervejs, og du kan oprette en rapport, der dokumenterer dette. Dette giver store besparelser på service.
  • X7 er meget robust og er tilpasset det nordiske klima med IP55 støv- og vandtæthed, og den kan bruges ved helt ned til -20 grader.
  • Kan scanne omgivelser som for eksempel broer og bygninger for at få et komplet overblik over projektet. Som følge heraf bliver projektet enklere og mere præcis.

Produktet bliver tilgængeligt i Sverige, Norge og Danmark. Kontakt os, hvis du vil vide mere!